Vind makkelijk en snel uw volgende vakantie
Boeken voor 2024
Boeken voor 2025

Jeu de Boulesbaan

Een gezellig en sportief spel tijdens uw vakantie

Bent u een echte liefhebber van het spelletje Jeu de Boules? Het is een heerlijke en ontspannen bezigheid voor op vakantie. Op vakantiepark Hof van Zeeland vindt u een Jeu de Boulesbaan. Deze Jeu de Boulesbaan zorgt voor een gezellig en Frans tintje aan ons vakantiepark in Zeeland. Het speelveld van dit Franse spelletje is gelegen in een rustig hoekje van ons vakantiepark. Zo kunt u in alle rust een aantal balletjes gooien op onze goed onderhouden Jeu de Boulesbaan.

Huur uw set bij de receptie

Om dit leuke spel te kunnen spelen, heeft u natuurlijk de ballen hiervoor nodig. De jeu de boules set kunt u huren bij onze receptie. Wij vragen u enkel om borg.

Het spel jeu de boules

Het Jeu de Boules spelletje wat over het algemeen in Nederland wordt gespeeld heet ook wel pétanque. Bij het spel wordt een klein balletje van hout over de baan gegooid, op een afstand van tussen de zes en tien meter vanaf de werpcirkel. Het kleine balletje wordt ook wel but genoemd. Een speler van het eerste team gooit met een onderhandse worp de jeu de boules bal zo dicht mogelijk bij het kleine balletje. Daarna is het de beurt aan het andere team. De speler van het tweede team probeert zijn bal, ook wel boule genoemd, dichterbij het kleine balletje te werpen. Zo blijven de teams om-en-om de bal werpen totdat één van de teams geen ballen meer over heeft.

Iedere bal die dichterbij het kleine balletje ligt dan de beste bal van de tegenstander telt voor een punt. Het team met de meeste punten in de eerste ronde heeft de werpronde gewonnen en werpt de but opnieuw en gooit de eerste bak. Het team dat als eerste een puntenaantal van 13 weet te behalen wint de jeu de boules partij.  

Een bungalow dicht bij de baan

Bent u een fervent liefhebber van het spelletje? Geef dan uw voorkeur aan voor een bungalow in de Zuidoostelijke hoek van ons vakantiepark, dan overnacht u in een ruime bungalow in de buurt van onze jeu de boulesbaan.

Naast het spelletje Jeu de Boules kunt u op ons vakantiepark heerlijk vissen in de zoetwater visvijver De Stelleplas. De visvijver is maar liefst tien hectare groot en is de leefomgeving van onder andere karpers, brasems, snoekbaarzen, blankvoorns en aal. Vanwege de centrale ligging op het schiereiland Zuid-Beveland is werkelijk alles dichtbij. Binnen enkele minuten staat u aan de Zeeuwse kust of in de steden Goes, Middelburg en Vlissingen. Hierdoor ervaart u een onvergetelijke vakantie op ons vakantiepark met Jeu-de-Boulesbaan.

Mijn ontdekkingstocht

Mijn ontdekkingstocht door Zeeland

Stuur mij mijn ontdekkingstocht